Izjava o varovanju zasebnosti

Vaši osebni podatki so za spletno mesto www.balajcevadomacija.si zelo pomembni, zato jih varujemo s skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov) in drugo veljavno zakonodajo.

Osebni podatki

Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (v nadaljnjem besedilu: posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki). Določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

 1. Kdo obdeluje vaše osebne podatke?

Balajceva domačija

Čikečka vas 32, Prosenjakovci

Mobilni telefon: 041 834 327

E-pošta: elizabeta.fras@gmail.com

 1. Katere podatke obdelujemo?

Ob oddanem povpraševanju za termin, nam posredujete podatke:

 • Ime in priimek, telefonska številka, e-poštni naslov, vaše sporočilo.

Vaše podatke zbiramo tudi s samim obiskom spletne strani (datum in ura obiska).

 1. Zakaj obdelujemo osebne podatke?

S potrditvijo vnesenih osebnih podatkov dovoljujete, da Balajceva domačija zbrane podatke obdeluje v svojih zbirkah na podlagi člena 6 (1f) Splošne uredbe EU 2016/679 in jih uporablja za naslednje namene:

 • izpolnjevanje pogodbenih obveznosti (naročila, prijave na seminarje in naročnine);
 • statistične obdelave;
 • segmentacijo strank in analize nakupnega obnašanja;
 • obveščanje strank o morebitnih napakah, popravkih in spremembah pri izdelkih in storitvah;
 • za izvedbo akcij neposrednega trženja: pošiljanje ponudb, promocijskega gradiva Balajceve domačije;
 • pošiljanje nagradnih razpisov;
 • pošiljanje vabil na dogodke;
 • telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje.

Če posameznik podatkov ne posreduje, ne more oddati spletnega povpraševanja za termin prenočitve.

Vaše osebne podatke bomo uporabili le za izpolnitev pogodbenih obveznosti do vas, če za to obstaja naš zakoniti interes, tj. ko ste pristali na obdelavo podatkov z uporabo naših storitev, ki jih zagotavljamo, in ko to zahteva zakon. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo dokler naše dejavnosti nesorazmerno ne kršijo vaše zasebnosti. Vaši osebni podatki se obdelujejo, ko obstaja naš zakoniti interes in želimo izpolniti vaša pričakovanja kot naša stranka, ne želimo, da bi zamudili nove prihajajoče dogodke in ponudbe iz spletne trgovine. Tudi za obdelavo podatkov, ki temelji na naših zakonitih interesih imate pravico do omejitve, kar pomeni, da boste morda zamudili nove ponudbe in dogodke oziroma o njih ne boste obveščeni.

Balajceva domačija ne bo posredovala ali prodala vaših osebnih podatkov tretjim osebam niti jih ne bo posredovala v tretje države. Uporabljali jih bomo za izvedbo nakupov in drugo potrebno komunikacijo.

 1. Koliko časa bomo podatke hranili:

Balajceva domačija podatke obdeluje do preklica privolitve osebe. Pisni preklic lahko pošljete na naslov elizabeta.fras@gmail.com. Ne glede na preklic bo Balajceva domačija podatke uporabljala za izpolnitev pogodbenih obveznosti.

 1. Katere pravice ima posameznik?
 • vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj; njihovo popravljanje, spreminjanje ali dodajanje;
 • izpis oziroma kopijo za prenos osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj;
 • osebne podatke izbriše ali omeji njihovo obdelavo.

Vaš e-poštni naslov, ki ste ga sami posredovali, uporabljamo za občasna sporočila o naših novi ponudbi. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva, da Balajceva domačija izbriše njegov e-poštni naslov iz evidence. Način odjave je opisan v vsakem sporočilu, ki ga pošljemo na vaš elektronski naslov.

Piškotki

Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima pri teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Sejni piškotek se ustvari, ko odprete našo spletno stran. Sejni piškotek se uporablja za shranjevanje informacij v primerih kot so izbira jezika, zavihek na katerem se nahajate, velikost besedila itd. Sejni piškotek se izbriše takoj, ko zaprete okno.

Trajni piškotki omogočijo, da si spletna stran zapomni vaše osebne nastavitve za daljše časovno obdobje (vaša odločitev o piškotkih, velikosti besedila, ipd.). Trajni piškotek se nastavi za določen čas. Po preteku nastavljenega obdobja se piškotek izbriše in morate ponovno ponoviti določene korake (ponovna potrditev o uporabi piškotkov, ponovna nastavitev velikosti besedila itd.).

Piškotki tretjih oseb se uporabljajo za razne spletne analize, spletna oglaševanja, družabna omrežja itd.

Onemogočenje piškotkov

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

 • Chrome
 • Firefox
 • Internet Explorer 9
 • Internet Explorer 7 in 8
 • Opera (stran v angleškem jeziku)
 • Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Zadnja sprememba: 28. 3. 2021